Informatie-avond (aspirant)leden Wijkraad en Rucrea

By 15 januari 2018
Wanneer:
23 januari 2018 @ 19:30 – 22:00
2018-01-23T19:30:00+01:00
2018-01-23T22:00:00+01:00
Waar:
d'n Iemhof
Sterrebos 35
5344 AN Oss
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Rien van Boxtel
(06)44 19 45 49.

logo rucrea ruwaard Oss

Wijkraad Ruwaard

Informatieavond leden wijkraad en Rucrea

Het lijkt nog vroeg, maar in maart 2018 is de zittingstermijn van de huidige wijkraad afgelopen. We zijn op zoek naar wijkgenoten die interesse hebben om zitting te nemen in de wijkraad. De wijkraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college van B en W over alle zaken in de Ruwaard. Een paar voorbeelden van advies uit de afgelopen jaren: herinrichting staatsliedenbuurt, herinrichting dichtersbuurt, Elzenhoekpark.

De wijkraad nam zelf ook initiatieven: fontein in vijver bij kinderboerderij en de sfeerverlichting rond de feestdagen.

Ook wijkstichting Rucrea zoekt uitbreiding. Samen met de wijkraad Ruwaard, bewoners, werkgroepen en bewonersgroepen werkt het bestuur van Rucrea aan een goed leefbare wijk. Rucrea  is de paraplu voor zelfstandige werkgroepen en buurtinitiatieven. Zij bevordert uitwisseling tussen actieve groepen en helpt waar nodig. Rucrea neemt deel in een groot aantal op de wijk gerichte samenwerkingsactiviteiten en netwerken. Op dit moment is Rucrea o.a. actief betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe Iemhof, de organisatie van bewonersbetrokkenheid bij het project Proeftuin en de wijkwebsite www.wijkderuwaard.nl. Op dit moment zijn werkgroepen actief voor o.a.: de Rucreant, social media en website, jeugd, workshopdag, paaseieren zoeken, midzomerfestijn, creatief.

Wijkraad Ruwaard en wijkstichting Rucrea verzorgen gezamenlijk een informatieavond op:

dinsdag 23 januari 2018 om 19.30 uur in d’n Iemhof

Kandidaten voor de wijkraad worden na de bijeenkomst uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie. Deze commissie doet de  voordracht voor benoeming aan het college van B en W.

Belangstellenden voor het bestuur van Rucrea hebben een gesprek met een van de bestuursleden en draaien daarna eventueel een tijdje vrijblijvend mee.

Bent u verhinderd, maar wel geïnteresseerd? Geen nood.

Neem voor de wijkraad contact op met de huidige voorzitter van de wijkraad, Rien van Boxtel – riekie-rien@home.nl – 06-44194549.

Neem voor Rucrea contact op met de secretaris: secretarisrucrea@gmail.com

Leave a Reply