Buurtpreventie, een maandelijkse update

By 12 juni 2019 Rucrea nieuws

Vanaf deze plek willen we graag maandelijks een kijkje geven in het reilen en zeilen van de Buurtpreventie-Ruwaard, welke inmiddels niet meer weg te denken is uit het straatbeeld. Ditmaal worden twee van de acht buurten belicht.

Er spelen de laatste tijd een aantal zaken, waaronder de vele autobranden. Vooral de buurt “het Woud” is hierin regelmatig getroffen. De coördinator van de loopgroep aldaar heeft op 5 mei de koe bij de horens gepakt en Omroep Brabant benaderd voor extra aandacht hierover. Dit resulteerde in een radio-interview en tv-uitzending. Middels een huis-aan-huis flyeractie hebben de buurtpreventieleden gevraagd de medebewoners extra alert te zijn en nieuwe buurtpreventieleden te werven. Een geslaagde, zeer goed ontvangen actie in de buurt en nieuwe leden hebben zich gemeld waardoor de loopfrequentie verhoogd wordt!

De buurt Beethovengaarde e.o. kreeg bezoek van twee burgerraadsleden van het CDA. Beide heren waren enthousiast geraakt tijdens een presentatie welke op het Gemeentehuis gegeven werd. Op 9 mei om 23:30u hebben ze een nachtronde meegelopen en waren zéér onder de indruk van de alertheid en drijfveren van de buurtpreventieleden. Ook het scherpe oog voor diverse boeventrucjes was verrassend. Beiden gingen om 01:30u onder de indruk naar huis, mede met onze vraag voor een jaarlijkse financiële bijdrage voor het in stand houden van dit mooie voorbeeld van burgerparticipatie.

Aanmelden kan via www.rucrea.nl

Leave a Reply