De Ruwaard krijgt eerstelijns gezondheidscentrum!

By 22 januari 2019 februari 5th, 2019 Rucrea nieuws

DE RUWAARD KRIJGT EERSTELIJNS GEZONDHEIDSCENTRUM

Op dinsdag 15 januari ondertekenden wethouders Frank den Brok en Joop van Orsouw en de Initiatiefgroep Gezondheidscentrum De Ruwaard een intentieovereenkomst om te zorgen voor een eerstelijns gezondheidscentrum in de wijk De Ruwaard in Oss. Het gaat om een gezondheidscentrum van ongeveer 2.000 m2 dat moet komen op de huidige locatie van wijkcentrum D’n Iemhof. Nu de nieuwbouw van wijkcentrum D’n Iemhof door gaat kan ook het gezondheidscentrum op deze voorkeurslocatie centraal in de wijk gerealiseerd worden. Het centrum richt zich op de wijk Ruwaard, maar de meeste praktijken leveren ook zorg aan inwoners buiten de wijk.

Totale zorgaanbod

De initiatiefgroep van het gezondheidscentrum bestaat uit de huisartsenpraktijken D’n Iemhof, Bredero en Talmastraat en apotheek Hofsteede. De initiatiefnemers verhuizen hun huidige praktijken naar het nieuwe centrum. Daarnaast doen meer partijen mee. Het totale zorgaanbod bestaat straks uit: huisartsenpraktijken D’n Iemhof, Bredero en Talmastraat, Apotheek Hofsteede, Topfysiotherapie Slebus, Wijnakker & van Berkum, Psychologenpraktijk Oss, Diëtist RUTH en Podotherapie Peeters. Gezamenlijk bedienen ze er ruim 10.000 patiënten. Er vinden nog gesprekken plaats met enkele andere zorgaanbieders.

De disciplines in het centrum zullen nauw samenwerken en veel aandacht schenken aan preventie, klantgerichtheid en toegankelijke zorg. De gezamenlijke missie is om op persoonlijke wijze, laagdrempelig, goede en zinnige zorg te leveren voor de directe omgeving.

Duurzaam gebouw

Het bureau homemade architectuur uit Vleuten heeft het ontwerp gemaakt. Bij de ontwikkeling zullen ze veel aandacht besteden aan de duurzaamheid van het gebouw. De intentie is om in 2021 te starten met de bouw. Het gezondheidscentrum zal dan in 2022 klaar zijn.

Leave a Reply