jun
20
do
2019
Ik maak me sterk
jun 20 @ 10:00 – 12:00

Op donderdag 20 juni is er in het Talentcentrum van 10.00 – 12.00 uur is een bijeenkomst Ik Maak Me Sterk! Deze bijeenkomst is bestemd voor grootouders die geen contact meer kunnen hebben met hun kleinkinderen. Aan de hand van 7 schilderijen vertelt een ervaringsdeskundige aan de hand van de door haar gemaakte schilderijen hoe ze hiermee heeft leren omgaan. Ze wil dit graag delen en ze hoopt met haar verhaal andere grootouders of belangstellenden te bereiken om zo samen het taboe te kunnen doorbreken. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Talentcentrum in lokaal 2 Berghemseweg 8b Oss. De bijeenkomst is gratis. Verdere informatie; maaike.mollen@ons-Welzijn.nl telnr. 06-13 34 28 32.

jul
1
ma
2019
Alzheimer Café Oss
jul 1 @ 19:00 – 21:30

Alzheimer Café Oss: Begrijpen van gedrag bij dementie


Op maandagavond 1 juli is Anita van den Wijngaard, consulent belevingsgerichte, als gastspreekster in het Alzheimer Café om te praten over het gedrag van mensen met dementie.
Als je in je directe omgeving te maken krijgt met dementie dan wordt er veel van je gevraagd. Het omgaan met de persoon met dementie wordt steeds complexer. Er ontstaan momenten waarop je niet goed weet hoe te reageren op het veranderende gedrag. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk geeft Anita uitleg over waar dit gedrag vandaan komt. Zodat we leren het gedrag vanuit de dementie beter te begrijpen.

Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café.
Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen met dementie, hun partners, hun kinderen, vrijwilligers, hulpverleners en andere belangstellenden. 
Aanmelding is niet nodig en de toegang is gratis.

Hoe laat en waar?
Om 19.00 uur opent het Alzheimer Café haar deuren en om 19.30 uur start het programma tot 21.30 uur.
In ontmoetingscentrum ‘Meteoor’, Oude Litherweg 20 in Oss.

Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door de Alzheimerafdeling Oss-Uden-Meijerijstad en ONS welzijn i.s.m. BrabantZorg en de casemanagers. 

  Voor meer informatie: 

Eef Rubbens, bereikbaar via tel. 06 – 36518920