Extra bijeenkomsten over buurtpreventie in juni/juli

By 11 juni 2018Rucrea nieuws, Wijkraad

Voor iedereen die in Mei niet aanwezig kon zijn is er op 30 juni en 3 juli een extra informatiesessie over buurtpreventie.

  • Zaterdag 30 juni om 11 uur,
  • Dinsdag 3 juli om 19:30.

Beide worden gehouden in Ons Huis van de Wijk aan de Coornhertstraat 3.

 

Wil je veilig en prettig wonen in je buurt? Wil je helpen om overlast of verdachte situaties te verminderen? Vind je het interessant om van de politie te horen wat er speelt? Vind je het leuk om bewoners uit je buurt te leren kennen?
Dan is het een goed idee om mee te doen aan een Buurtpreventiegroep of WhatsApp groep in je buurt!

Binnenkort krijgen alle bewoners van de Ruwaard hierover een brief in de bus. Deelnemers aan Buurtpreventie maken regelmatig samen een ronde in de buurt. Je bent goed herkenbaar door een zichtbaarheidsjas.
Sandra de Veer, wijkagente: “De herkenbaarheid van de Buurtpreventie op straat ontmoedigt inbrekers en vandalisme. In Tilburg werkte ik in de wijk de Reeshof. Hier is het aantal inbraken gedaald van 256 naar 34 per jaar. Ik gun het de Ruwaard dat dit hier ook gaat lukken! “.

Deelnemers krijgen naast kleding, ook een ID en een basistraining voor buurtpreventie. Zo ga je goed voorbereid van start. Je bepaalt zelf wanneer en hoe vaak je meedoet. Je bent de ogen en oren voor politie, gemeente, Brabant Wonen, ONS welzijn en wijkorganisaties. Sandra de Veer: “Buurtpreventieteams kunnen van alles tegenkomen waar wij dan op in kunnen spelen. Verdachte situaties, overlast door jongeren, een loszittende stoeptegel, een verwaarloosd tuintje, een woning waar de gordijnen al lang dicht zitten.

Omgekeerd vertellen wij aan de vrijwilligers wat er speelt, en vragen ze daarop te letten.“ Lijkt je dit wat? Kom dan naar een van de extra informatieavonden over Buurtpreventie en WhatsApp groepen op:

  • Zaterdag 30 juni om 11 uur,
  • Dinsdag 3 juli om 19:30.

Beide in Ons Huis van de Wijk aan de Coornhertstraat 3

Of neem contact op met wijkagenten Niels de Lange en Sandra de Veer.
0900-8844 (Wijkagenten)
niels.de.lange@politie.nl
sandra.de.veer@politie.

Downloaden aanmeldingsformulieren

Voor downloaden aanmeldformulier Whatsapp, klik hier.

Voor downloaden aanmeldformulier Buurtpreventie, klik hier.