Foto-expositie Markant Oss van fotoclub Focoss in de Bibliotheek Oss

By 2 januari 2020 januari 21st, 2020 Rucrea nieuws

Van dinsdag 14 januari tot en met zondag 9 februari is er in de bibliotheek in Oss een groot aantal foto’s te zien gemaakt door de Osse fotoclub Focoss.

Het door Focoss gekozen thema is Markant Oss en geeft een veel omvattend beeld van bekende én minder bekende plekjes in de gemeente Oss (inclusief de omliggende dorpen en kernen) Voor de echte Ossenaren zal het meestal meteen duidelijk zijn waar de foto’s zijn gemaakt. Maar voor de minder bekende plekken en niet-Ossenaren is bij elke foto de maker, de locatie en de techniek van het fotograferen vermeld.

Ondanks dat digitale fotografie en foto’s maken met je telefoon dagelijkse kost zijn geworden blijft analoge fotografie ook nog steeds populair. Om deze ambacht onder het voetlicht te brengen is een vitrine geheel ingericht met analoge fotocamera’s en de bijbehorende attributen. Deze vorm van fotografie (je ziet pas ná het ontwikkelen en afdrukken wat je eigenlijk hebt gefotografeerd) wordt nog steeds door enkele leden van Focoss gebruikt om aparte en stijlvolle zwart-wit foto’s te maken.

Ben je geïnspireerd geraakt door de foto’s van Focoss en wil je meer weten over fotografie? Dan ben je van harte welkom om op een clubavond (elke maandag) vrijblijvend te komen kijken. Focoss is een gezellige, kleinschalige club met beginnende en ervaren hobby-fotografen. Samen bespreken ze foto’s, worden er leuke foto-uitstapjes gemaakt, leren ze van elkaar over apparatuur en waar regelmatig sprekers en bekende fotografen komen vertellen over hun werk. Meer info en foto’s: www.focoss.nl

De foto-expositie Markant Oss is te zien van dinsdag 14 januari tot en met zondag 9 februari tijdens de openingsuren van de Bibliotheek Oss.
Bijgaand een van de foto’s die wordt geëxposeerd.

Peter van Brunschot
(namens fotoclub Focoss)

De Horzak 33
5347 JA OSS
06-28848153

pvanbrunschot53@gmail.com

Leave a Reply