Rucrea Workshopdag 23 maart 2019

Een werkgroep van wijkstichting Rucrea organiseert dit jaar weer een workshopdag. Deze activiteit wordt financieel mede ondersteund door de  Wijkraad Ruwaard. De werkgroep hoopt met deze workshop dag een impuls te geven aan de  activiteiten in de wijk. Met deze dag brengen we kennis, ervaring en mensen bijeen om  elkaar te inspireren.

Informatie over de workshops

In het overzicht hieronder ziet u wat de verschillende workshops te bieden hebben. Twijfelt u nog?

Dagindeling 23 maart
Aanmelden : 08.45 – 09.45 uur
Opening: 09.50 uur

Eerste workshopronde:
10.00 – 12.30 uur
Lunch: 12.30 – 13.15 uur (gratis)

Tweede workshopronde:   13.30 – 16.00 uur

Via het formulier rechts kunt u zich inschrijven voor één of twee workshops op 23 maart. Deze inschrijving kan vanaf 23 februari 10:00 uur. Als u de inschrijving via dit elektronische formulier doet krijgt u hiervan een bevestiging per mail. Na inschrijving ontvangt u rond 16 maart de laatste informatie over de dag en over de plaatsing per email.

Volg ons ook op Facebook  voor het laatste nieuws.

Lunch (gratis)
Tussen de middag wordt u een eenvoudige lunch aangeboden. Deze lunch is gratis. Geeft u bij opgeven even aan of u hiervan gebruik wilt maken.

Betaling:
Per workshop vragen wij een bijdrage. Graag dit bedrag contant (liefst gepast) afrekenen voorafgaand aan de workshop. We hebben geen pinapparaat.

Locatie:
Het Hooghuis – Locatie Oss-West, Verdistraat 75.

De deuren gaan om 09:00 open en de workshops beginnen om 10:00 uur.

Selecteer één van de onderstaande tabbladen om de inhoud van de ochtend- of middagsessie te kunnen zien.

Glas in lood fles

Lindsey de Man
We gaan een fles bewerken tot een mooi decoratief stuk voor in huis of buiten. Dat gaan we doen met loodband en verf. Leuk voor uzelf of als cadeau.

Tip: Doe kleding aan die vies mag worden omdat je werkt met verf op terpentine basis.

Bloemschikken

Ria van der Doelen
We maken een bloemstuk, het bloemstuk kan afwijken van de foto. Stap voor stap krijgt u uitleg over de verschillende technieken. Graag een snoeitang en een mesje meebrengen.

Yoga

Yogaland
Je maakt kennis met de diverse aspecten van yoga. De volgende elementen komen aan bod:

Ademtechniek, concentratie, balans en het beoefenen van verschillende yoga houdingen.
Er zijn yogamatten ter beschikking.
Trek gemakkelijk zittende sportkleding aan.

Mozaïek je eigen lichtpuntje!

Elsbeth Fokker
Maak je eigen mozaïek met waxinelichtje. Je maakt kennis met de basistechnieken van het mozaïeken: scherven slaan, werken met een mozaïektang en tegelsnijder, spelen met kleur en vorm, lijmen en voegen. Materiaal is aanwezig. Draag kleding waarbij een vlekje geen probleem is.

Stempeltechnieken

Jeanette Huisbrink
Met (rubber) stempels en inkt maak je 2 kaarten in verschillende technieken. Je krijgt een korte uitleg over stempels, stempelen en inkt. Maak kennis met de vele mogelijkheden die deze hobby biedt en maak een verjaardag uniek en speciaal. Eventueel zelf meenemen: leesbril, schortje, eigen stempels, kleine kwastjes.

Theelichthouder in zijdekleuren

Nicole Kruger
We starten met het kleuren van zijde in jouw favoriete kleuren. De zijde wordt gefixeerd en verwerkt, zodat je na de workshop met 2 unieke theelichthouders naar huis gaat.

Er zijn geen bijzondere vaardigheden nodig. We werken natuurlijk wel met verf, dus trek niet je mooiste kleren aan!!

Basis zendala tekenen 

We gaan aan de slag met een basis mandala die we met tangle patroontjes gaan verfraaien. Vind je dit lastig? Je mag ‘em ook inkleuren. Niets moet, alles mag.

Vrouwtje op steen

Corina Bertens
Het beeld wordt op een basisvorm gemaakt van aluminiumfolie en plakband en bekleed met powertex klei die uithardt zonder bakken. Met ander materiaal maken we een jurkje en hoofddeksel. Dan fohnen en op kleur brengen.

Het is raadzaam om oude kleding aan te doen of zelf te zorgen voor een schort en evt fohn.

Indonesisch koken

Gina Hopman
Je krijgt vooraf uitleg over Indonesiche gerechten, zoals Opor ajam, Babi ketjap, Sayor boontjes, Atjar tjampoer en nog meer… Er zijn geen speciale vereisten. Bijgaand een foto met daarop Opor ajam, Babi ketjap, Sayor boontjes en Atjar tjampoer.

Papieren kralen

Alice Bouwmans
In deze workshop gaan we recyclen.

Met behulp van kleurig reclamemateriaal, tijdschriften en wat lijm gaan we mooie kralen maken. Niet moeilijk, wel een heel leuk en fleurig resultaat.

Sieraden maken

Lindsey & Anne-Marie de Man
We gaan een ketting of armband(2) naar keuze maken.

Je krijgt uitleg over de techniek en de kralen- en materiaalkeus komt aan bod. Alle materialen zijn aanwezig.
Iedereen gaat met een uniek sieraad naar huis. Leesbril meenemen indien nodig.

Vogel op hoge poten

Corina Bertens

Het beeld wordt op een basisvorm gemaakt van aluminiumfolie en plakband en bekleed met powertex klei. Deze klei hard uit zonder te bakken. Daarna wordt er met ander materiaal een jurkje en hoofddeksel gemaakt. Dan fohnen en op kleur brengen.
Het is raadzaam om oude kleding aan te doen of zelf te zorgen voor een schort en evt fohn.

De vogel word gemaakt op een basis van een stryropor bal. Zie verdere toelichting in het ochtendprogramma.

Bloemschikken

Ria van der Doelen
We maken een bloemstuk, het bloemstuk kan afwijken van de foto. Stap voor stap krijgt u uitleg over de verschillende technieken.

Graag een snoeitang en een mesje meebrengen.

Sjaal schilderen

Nicole Kruger
Na een korte uitleg beginnen we met het kleuren van een sjaal van 130×35 cm. Daarna wordt de sjaal gefixeerd in de magnetron en gewassen en gestreken.

Een super leuke workshop waarvoor je echt niet creatief hoeft te zijn. We werken natuurlijk wel met verf, dus trek niet je mooiste kleren aan!!

Paper baggies en handletteren

(Kado verpakking, zakjes)
Binnenkort iets te vieren, of een lelijke bloempot?  Verras iemand met een leuke cadeauverpakking of pimp je bloempot met een handgemaakte paper bag. Doe je mee?

Fotografie

Marcel Jordaan
Hier leert u om met uw camera om te gaan. Wij leren u de basis van fotografie en alle handige trucjes die er bij komen kijken voor een mooi en goed resultaat. Alle camera types zijn welkom! Neem de camera en alle toebehoren mee (lenzen, statief en extra accessoires)

Zeepjes snijden

Marja Spreeuw
Zeep is een heerlijk zacht materiaal om Kennis te maken met het creëren in 3D. Je kunt het simpel houden, maar ook helemaal uit je dak gaan met details. Na een korte intro ga je zelf aan de gang. Neem een leesbril en oude theedoek mee. Materialen en wat voorbeelden zijn aanwezig.

Veganistische zoetigheden

Margriet Jordaan
In deze workshop gaan we een aantal zoetigheden maken die bereid worden met plantaardige ingrediënten. Heerlijk van smaak en makkelijk te maken. Deze workshop is voor iedereen die kan bakken en het leuk vindt om iets nieuws te proberen.

Hieronder vindt u het inschrijfformulier. Door alle velden in te vullen en daarna op verzenden te drukken kunt u zich opgeven voor één of meerdere workshops.

Lunch je mee? Het is gratis
JaNee