Interview met Trix Lamers: Sociaal Vitaal

By 20 december 2018 Rucrea nieuws

Gesprek met Trix Lamers in het kader van het project Sociaal Vitaal dat momenteel in de Ruwaard draait. Sociaal Vitaal is begonnen met veel vrijwilligers die bij 900 bewoners van de Ruwaard op huisbezoek zijn geweest. Trix Lamers was een van de bezoeksters. Zij heeft me verteld hoe warm zij overal is ontvangen en hoe open en vol vertrouwen de mensen waren in het vertellen van hun verhaal. Het blijkt dat de groep die zij heeft bezocht gemiddeld erg veel in beweging is. De meeste mensen bewegen 2 ½  uur matig intensief per week. Dat is het  criterium. Dat is dus erg positief.

Na deze bezoeken hebben 126 mensen de fittest van Sociaal Vitaal gedaan. De hele dag waren er testen en gesprekken met de deelnemers. Trix had meerdere taken gedurende de dag. Een van haar taken was gastvrouw zijn. Later is zij zich bezig gaan houden met het meten van de bloeddruk van de deelnemers. Een taak voor Trix. Nooit eerder had zij dit gedaan Dat was spannend voor haar, maar ze had het al snel onder de knie. Daarna kregen de deelnemers een gesprek waarin de uitslag van een en ander werd besproken. Trix was klaar na deze testdag. Het was voor haar een afgerond onderdeel van het project.

Zij heeft het als  zeer plezierig ervaren om dit te mogen doen. Naast haar werk en andere vrijwilligersbezigheden zijn korte projecten heel goed te doen. De ontvangst door de mensen waar zij langs ging voor een gesprek was erg prettig.  Ze heeft erg veel vertrouwen ondervonden. Dat doet een mens goed. Ook heeft zij ervaren dat het voor mensen belangrijk is om anderen te ontmoeten. De door haar bezochte mensen vonden het ook erg fijn om haar weer terug te zien bij de testjes. Een bekende zien doet goed.  Dank je wel Trix en ook alle andere vrijwilligers die hier aan hebben meegewerkt.

In januari ga ik praten met een deelnemer aan het project.  Ik ben erg benieuwd naar haar ervaringen.

Leave a Reply