Janneke koopt haar duurzame woning in de Potgieterstraat

By 16 januari 2018Nieuws, Rucrea nieuws

Janneke Verbruggen woonde een jaarlang gratis in een duurzaam huis in de Potgieterstraat in Oss. Ze moest af en toe wel kijkdagen organiseren en over haar ervaringen vertellen via social media.  Het jaar is nu voorbij. En het huis bevalt haar zo goed, dat ze het gaat kopen. Wethouder Gé Wagemakers feliciteerde haar maandagmiddag met haar eigen duurzame huis.

Huis uit de jaren ‘70 omgebouwd tot duurzaam huis

Het projectteam Wonen in Oss wilde laten zien hoe je van een woning uit de jaren ’70 – zoals er in Oss heel veel zijn – een duurzame (energieneutrale) woning kunt maken. Als goed voorbeeld liet ze een huis in de Potgieterstraat ombouwen. Vervolgens werd via een prijsvraag een bewoner gezocht die hier een jaar lang zonder huurkosten mocht wonen. Janneke Verbruggen won die wedstrijd. Sinds december 2016 woont ze in haar duurzame huis. En nu het project is afgelopen, krijgt het een bijzonder mooi einde: Janneke gaat de woning samen met haar partner kopen. En, er is een kleine op komst! Reden voor wethouder Gé Wagemakers om haar te verrassen met een mooie bos bloemen.

Wethouder Wagemakers vindt het project erg geslaagd. “We hebben bewezen dat het wel degelijk mogelijk is een oude woning te verduurzamen. En dan aan veel mensen kunnen laten zien. Janneke heeft veel over geschreven op social media onder ‘Duurzaam Oss met Janneke’ en er waren verschillende kijkdagen bij haar thuis”, vertelt Wagemakers.

De verbouwing tot duurzaam huis is gedaan door Hendriks Bouw en Ontwikkeling. De woning kreeg onder andere nieuwe isolerende gevels, zonnepanelen, een bodemwisselaar en warmtepomp.