Lintjes voor in de Ruwaard betrokken personen.

By 29 april 2019 Rucrea nieuws

Lintjes voor in de Ruwaard betrokken personen.

De dag voorafgaand aan Koningsdag zijn er weer de traditionele koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan personen die zich maatschappelijk erg verdienstelijk hebben gemaakt! Ook een aantal mensen woonachtig en/of betrokken bij onze wijk de Ruwaard kregen een lintje voor hun verdiensten!

 

De Osse Jolanda Vos krijgt een lintje voor de jarenlange zorg voor haar jongste zoon, die in 1990 werd geboren. Hij liep op jonge leeftijdeen hersenbeschadiging op en raakte lichamelijk en verstandelijk gehandicapt. Vos heeft de volledige zorg op zich genomen en heeft hierdoor haar baan moeten opgeven.

 

 

 

==================

Riet Tegenbosch-Veroude uit Oss krijgt een lintje voor haar vrijwilligerswerk bij woonzorgcentrum Vivent De Hooghe Clock in Den Bosch. Ze begeleidt bewoners bij activiteiten. Verder verleende de Osse hulp en mantelzorg aan haar schoonmoeder die in het woonzorgcentrum woonachtig was. Ze hielp onder meer bij de maaltijd en zij ondersteunde haar bij uitstapjes en activiteiten. Ook is Tegenbosch-Veroude vrijwilligster bij de Titus Brandsmaparochie in Oss. De gedecoreerde organiseert activiteiten voor Kerkbalans, is lid van de KBO, vrijwilliger en bestuurslid van De Zonnebloem afdeling Ruwaard én verleende mantelzorg aan haar buurman. 

=============

Het echtpaar Lucian en Ingeborg van Heumen  (56) en (55) uit Heesch is benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. De twee krijgen de onderscheiding onder meer voor de jarenlange mantelzorg aan hun dochter. Op zoek naar een veilige woonplek voor haar, hebben Lucian en Ingeborg Van Heumen deze een paar jaar geleden zelf gecreëerd door de realisatie van de kleinschalige zorginstelling SlowCare Elzeneindhuis in Oss, een woonvoorziening voor 24 (ernstig) meervoudige gehandicapte mensen.

 

==================

 

Leave a Reply