Lintjesregen in de Ruwaard!

By 4 mei 2020 Rucrea nieuws

 

Foto, van links naar rechts: dhr. Van der Loop, mevr. Van Demen-Van Dorst, mevr. Van Zandvoort-Van Eldijk, mevr. Vorstenbosch – Wevers, mevr. Wiersma – Fonteyn, mevr. Helmijer, mevr. De Jong – Bunders, mevr. Broers – Van Warmedam, mevr. Sanders – Megens, mevr. Baijens – Van Schijndel, dhr. Van Bergen.

Lintjesregen in de Ruwaard!

Ook dit jaar hebben er weer een aantal inwoners van onze wijk een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen voor hun vrijwillige maatschappelijke inzet. Alle gedecoreerden van harte proficiat met deze mooie blijk van waardering, hartstikke verdiend!

Giny Vorstenbosch-Wevers (78)

krijgt een lintje voor haar vrijwilligerswerk bij de Ruwaardparochie en later de Titus Brandsmaparochie. Ook is ze bezorgster van huis-aan-huisblad ‘De Rucreant’ en coördinator vrijwillige hulpdienst Ruwaard.

Alaide Helmijr (71)

wordt in het zonnetje gezet voor haar werk als bestuurslid bij vereniging van huiseigenaren ‘Arcadia’, diverse functies binnen het Rode Kruis en bij Wereld Vrouwen Oss. Ze is daarnaast vrijwilliger bij het Talentcentrum.

Toos Wiersma (77)

krijgt een lintje voor haar werk als koster bij de Ruwaardparochie en later de Titus Brandsmaparochie. Ook was ze mantelzorger voor een oud-pastoor met ALS. Ze heeft hem eerst verzorgd in het appartement waar hij woonde en hem daarna enkele maanden in haar eigen huis opgenomen en verzorgd.

Eefje de Jong – Bunders (72

omdat ze vrijwilliger aan huis is om kwetsbare en eenzame mensen uit hun isolement te halen. Daarnaast is ze begeleidster bij BrabantZorg in De Ruwaard en Sterrebos.

Ineke Broers-Van Warmerdam(79)

krijgt een lintje voor haar werk bij watersportvereniging De Maaskant, de Titus Brandsmaparochie en de Scouting. Ook is ze vrijwilliger op de kleuter- en basisschool en zorgt ze voor de Sinterklaasactie en Sinterklaasbingo bij de Zonnebloem.

Leave a Reply