Het Midzomerfestijn op 23 en 24 juni

Het Midzomerfestijn is het jaarlijkse feest van Ruwaard bewoners, voor Ruwaard bewoners.

Samenwerken geeft energie en kracht

In de wijk zijn al een aantal leuke en energieke samen- werkingsprojecten. Deze kwamen allemaal tot stand door samen werking. En ze blijven ook bestaan door samenwerking. Met meerdere initiatief nemers ontstaat een breder draagvlak, en dat is belangrijk voor continuïteit. Daarom: “wij(k) de ruwaard”.

Dit jaar organiseren we met veel plezier het festijn al voor de elfde keer.

Het Ruwaard Midzomerfestijn is hét jaarlijkse feest van Ruwaardbewoners, voor Ruwaardbewoners, Dit jaar organiseren we met veel plezier het festijn al voor de elfde keer.Tijdens het Midzomerfestijn is het de bedoeling alle bewoners van de Ruwaard, van jong tot oud en van alle achtergronden en culturen, samen te laten komen om elkaar te ontmoeten!
Dit jaar is er iets extra’s, Het Ruwaard Midzomerfestijn zal namelijk tegelijk gehouden worden met het Gildefeest van het Sint Sebastiaan gilde.

Het volledige programma vindt u hier.

Op zaterdagmiddag is er natuurlijk weer de kinderworkshopmiddag, de kinderen krijgen daar in de voorafgaande week een flyer over mee op school. Deze middag zal knallend van start gaan door de opening van het Gilde. Dus zorg dat je er meteen om 13.00 bij bent! Want dit wil je niet missen.

Dit jaar zal Jelle Lamers onze goochelaar in de dop eerst om 13.30 uur een optreden geven vanaf het podium en later zal hij zich onder de kinderen begeven om hen versteld te laten staan van zijn goochelkusten. Na de kindermiddag zijn er weer leuke prijsjes te winnen bij onze muzikale bingo  dus je hoeft nergens voor naar huis want we hebben weer voor elk wat wils.

Daarna is er zoals gebruikelijk weer het Preuvenement dit jaar met 16 deelnemers van 13 verschillende nationaliteiten. Op het podium zullen we dan verrast worden door de Hiphop groepen Unbreakable en Scream die internationaal hoge ogen gooien. En door de Cambodjaanse dansgroep Musicology Apsara uit onze eigen wijk. Na het Preuvenement zal bij goed weer de luchtballon met vrijwilligers omhoog gaan, waarna wij ons op gaan maken voor de foute party.

Deze zal opgeluisterd worden door DJ Brian en verzorgd worden met een optreden van Johnny Rivers de ervoor zal zorgen dat de sfeer er goed in komt.

Op zondag is er weer onze gebruikelijke wijkbrunch deze zal dit jaar startten om 10.30 uur. Daarna volgt de optocht van het Gilde Sint Sebastiaan over ons terrein. Na de optocht volgt een massale opmars van alle Gilden. Dat is een heel mooi schouwspel, zeker de moeite van het bekijken waard!

Om 13.00 uur begint onze hobby, promotie en kunst markt en de kinderrommelmarkt deze zal duren tot 17.00 uur.

In de middag is er ook de kring dag van het Sint Sebastiaan Gilde. Er worden dan diverse wedstrijden gehouden zoals, Trommen, Vendelen, Jeu de boules en schieten.Tijdens het Midzomerfestijn is het ook mogelijk om vriend te worden van het Midzomerfestijn om er zo samen voor te zorgen dat dit mooie evenement nog jaren door kan gaan.

Bezoek onze stand en meld je aan!

Kortom een groot feest voor iedereen voel je welkom en kom een kijkje nemen tijdens het Ruwaard Midzomerfestijn 2018.

Evenementen tijdens het Midzomerfeest:

Preuvenement

Een vast onderdeel van ons evenement is het Preuvenement.
Tijdens het preuvenement kun je gerechtjes komen proeven wat door een groot aantal wijkgenoten van binnen-  en buitenlandse afkomst is gekookt. Ze zorgen voor een gezellige aankleding van hun kraam, gebaseerd op de cultuur van hun land of streek en hebben hun ziel en zaligheid gelegd in het koken van de heerlijke hapjes.

Iedere bezoeker krijgt van ons een kaart waarop ze de hapjes af kunnen laten tekenen en waarop ze aan kunnen kruisen welke hapjes ze het lekkerst vonden. Voor de groep die het lekkerste gerecht heeft gemaakt en dus de meeste stemmen heeft is er altijd een kleine verrassing. Dit jaar is er ook een verrassing voor de leukste aangeklede kraam. Natuurlijk zal deze middag worden opgeluisterd met zang en dans vanuit verschillende culturen om  helemaal in de stemming te komen.

De toegang voor dit onderdeel van het evenement is geheel gratis.

Het preuvenement wordt gehouden op zaterdag 23 juni van 17.30 uur tot 19.00 uur

Voor info:

Midzomerfestijn.oss@gmail.com

We hebben dit jaar 13 verschillende nationaliteiten en hebben tijdens het Preuvenement ook 3 optredens deze worden gegeven door de hiphop / streetdance groepen van dansschool Zwijsen: Scream en unbreakable en daarna komt nog de Cambodjaanse dansgroep Musicology Apsara

Voor info: Stuur een email naar Midzomerfestijn.oss@gmail.com

Feestavond voor de wijk

Op zaterdagavond is er een feestavond voor de wijk.
We proberen daarvoor een programma neer te zetten wat iedereen wel aanspreekt.

Dit jaar is het thema  Proud to be fout!

Tijdens deze avond draait onze huis-DJ foute muziek en er is dit jaar een optreden  van Johnny Rivers. Hij is een echte sfeermaker.
Voor de flyer klik hier

Dus kom allemaal gezellig meefeesten. Het begint om 20:00 uur en de toegang is gratis.


 

Wijkbrunch

Een hoogtepunt is ook dit jaar weer een wijkbrunch.

De Brunch is het moment van ontmoeten. Vele bewoners kunnen onder het genot van een heerlijke maaltijd samen kletsen en gezellig samen zitten. Van jong tot oud alle culturen en achtergronden komen hier samen.

Wij zijn onze sponsoren heel dankbaar dat zij het ons mogelijk maken om de kosten zo laag te houden. Voor €1,50 euro kan men al mee genieten.

De wijkbrunch is dit jaar  van 10.30 tot 12.00 uur.

Voor info: midzomerfestijn.oss@gmail.com

Hobby en promotiemarkt

Ons evenement kent een hobby en promotiemarkt .

Tijdens deze markt kunnen wijkbewoners hun hobby presenteren of de vereniging waar ze deel van uitmaken promoten. Daarnaast mag men ook mini workshops geven aan een kraam of zelf gemaakte dingen verkopen

Het geven van een mini workshop aan de kraam behoort ook tot de mogelijkheden.

Dit is een gezellige markt waarbij we al vele jaren ongeveer 1000 bezoekers ontvangen. Het is ook een geweldige mogelijkheid om te ontmoeten en uw netwerk uit te breiden.

Voor dit jaar zijn er nog plaatsen beschikbaar.
Informeer naar onze mogelijkheden via midzomer.promotiemarkt@gmail.com.

Tijdens deze hobby en promotiemarkt is er ook altijd een gezellige kinderrommelmarkt. Hiervoor kunnen kinderen  tot 12 jaar zich aanmelden via hetzelfde email adres als hierboven vermeld.


 

Impressies van het Midzomerfestijn 2018

 

Tijdens de bedankavond van Rucrea is bijgaande presentatie vertoond! Deze presentatie geeft een goede indruk van de voorbereiding en uitvoering van het geslaagde Midzomerfestijn 2018.

Voor het downloaden van deze presentatie:

Klik hier

Zij die het allemaal mogelijk maken:

Vrijwilligers

De belangrijkste schakel in het hele Ruwaard midzomerfestijn zijn onze vele vrijwilligers. Zonder hen kan dit evenement niet bestaan. We hebben een hele groep mannen die voor de opbouw en afbraak van de tent en de kramen zorgen; Onze “bouwploeg” .
Hier zijn altijd extra handen nodig. Alle versterking is welkom want vele handen maken het werk lichter.

Versterking is altijd welkom want het is echt hard werken. Voor alle andere onderdelen draaien we ook op vrijwilligers, zoals bij het helpen met de kinderworkshops, de brunch en allerlei hand- en spandiensten. Ook al kunt u maar 1 uurtje, we zijn blij met alle mogelijke inzet.

Dit jaar hebben we een aantal klusavonden gehouden waarbij onze vrijwilligers al veel werk verricht hebben in de voorbereidingen naar het evenement. Daar zijn we erg blij mee. Dit maakt dat mensen ook meer betrokken zijn en dat we samen naar het evenement toe werken.

Natuurlijk zijn nieuwe vrijwilligers altijd van harte welkom om deze gezellige club te komen versterken.

Voor info: midzomerfestijn.oss@gmail.com

MAS stagiaires

Sinds enkele jaren werken we ook met maatschappelijke stagiaires. We staan dan ook al een paar jaar op de MAS markt en vinden het heel leuk om de jongeren mee te nemen in het mooie werk van het organiseren van dit evenement.
Ook op de klusavonden nodigen we hen uit om op deze manier naar het evenement toe te groeien.

We bekijken per leerling hoeveel uur ze willen maken en welke taken ze willen gaan doen en maken zo voor iedereen een passende stage.

Voor info www.mas4jou.nl

Of rechtstreeks via midzomerfestijn.oss@gmail.com

Vriend worden van het midzomerfestijn?

De wijk de Ruwaard is net de wereld in het klein. Van jong tot oud, van arm tot rijk in een diversiteit aan culturen van ongeveer 100 nationaliteiten wonen bijna 14.000 inwoners met elkaar.

Om onze wijk leefbaarder te maken en te houden is in 2008, met succes, voor het eerst het Ruwaard Midzomefestijn georganiseerd. Hieruit is een jaarlijks evenement ontstaan waarbij het ontmoeten centraal staat. Dit ontmoeten heeft afgelopen jaren zijn nut bewezen. Hieruit zijn tal van samenwerkingen ontstaan.

Maar we zijn er nog niet!!

Het Ruwaard Midzomerfestijn is nu en in de toekomst nog hard nodig. Dit kan alleen maar met uw financiële hulp!

Wordt vriend(in) van het Ruwaard Midzomerfestijn, dit kan al vanaf € 15,00 per jaar!

Een machtigingsformulier kunt u opvragen bij midzomerfestijn.oss@gmail.com

U kunt ons ook eenmalig ondersteunen door overmaking van uw gift op bankrekening NL 87 RABO 0138 3785 92 o.v.v. uw naam en vriend van het Ruwaard Midzomerfestijn.

Rucrea wij(k) de Ruwaard Oss

Even voorstellen, de midzomerfestijn werkgroep:

Van Links naar rechts:

Diny van Bakel
Elly Slegtenhorst
Gertruud Verbruggen
Kees van Vliet
Els Mulders
Anne-Marie de Man
Astrid Kerkhof
Bart Hoes
Marc Meeuwsen ( onze vaste fotograaf)