Oss, 23 juni 2019

Vandaag heeft de werkgroep Ruwaard Midzomerfestijn een hele moeilijke beslissing moeten maken. Wij hebben moeten besluiten om het Ruwaard Midzomerfestijn op 29 en 30 juni NIET door te laten gaan.

De voorspelde hittegolf waarbij extreem hoge temperaturen worden voorspeld maken dat het niet verantwoord is.

Heel Nederland werkt met een tropen rooster en er wordt geadviseerd om tussen 12 en 16 uur binnen te blijven in verband met de warmte. Wij zouden de tent op gaan bouwen op donderdag middag om 13 uur. Dat zou vragen zijn om problemen!  Op dat moment sta je in de volle zon, zonder enige bescherming. We kunnen dan nog zoveel water proberen ter plaatse te krijgen, dat is niet koel te houden en het is niet verantwoord om mensen dan zo’n inspanning te laten leveren.

In het weekend hebben we het nodige aan voedsel met Brunch en Preuvenement. De warmte geeft dan een verhoogde kans op een salmonella bacterie. We kunnen en mogen geen risico nemen met de gezondheid van onze vrijwilligers en bezoekers!

Naast deze 2 redenen zijn wij ons er ook van bewust dat de temperatuur in onze tent, maar ook op het buitenterrein heel hoog kan worden, wat ook tot gezondheidsproblemen kan leiden. Ook hierin willen wij geen enkel risico lopen.

Wij hopen dan ook dat je begrip hebt voor het door ons genomen besluit.

Namens de werkgroep Ruwaard Midzomerfestijn,

Els Mulders

Voorzitter