Nieuwbouw in de Ruwaard: Sibeliuspark-Noord

By 8 september 2018 januari 3rd, 2019 Geen categorie

In de Ruwaard is het druk met bouwactiviteiten de laatste tijd. Zo is recent het bouwproject “de Kwekerij” voltooid en start de verkoop van de woningen in het  Componistenkwartier binnenkort. De huizen van beide projecten liggen in het Sibliuspark. Om precies te zijn: Het Componistenkwartier ter hoogte van Beethoven- en Lisztgaarde en tennisvereniging Breakpoint. De “Kwekerij” op het voormalig terrein van tuincentrum Zwanenberg.

In onderstaande foto kunt u niet alleen de veranderingen tbv de “Kwekerij” en het “Componistenkwartier” zien maar ook van andere (toekomstige) bouwprojecten door middel van het naar links en naar rechts bewegen van de schuif.

Door op een van de onderstaande regels te klikken kunt u makkelijk direct springen naar de gewenste inhoud:

Het componistenkwartier

Componistenkwartier wordt gebouwd midden in het Sibeliuspark. In vier kwartieren ontstaat hier een geheel nieuwe woonwijk van 130 koopwoningen . Het Sibeliuspark is een park waar de komende jaren veel gaat veranderen, omdat de gemeente Oss hoge ambities heeft voor dit gebied. De concrete invulling van het park is nu in de afrondende fase.

Op en rondom de plek aan de Beethovengaarde waar de tennisvereniging nu nog huist komen 130 grondgebonden koopwoningen. De planning was dat in november 2018 begonnen werd met het bouwrijp maken van de grond om vervolgens het eerste kwartaal van volgend jaar te starten met de bouw. Inmiddels blijkt dat de planning voor het bouwrijp maken niet wordt gehaald.

Inmiddels heeft bodemverontreinigings- en bodemgesteldheidsonderzoek plaatsgevonden. Het eerste om eventuele verontreinigingen op te sporen. De uitslag daarvan is ons niet bekend. Het tweede om te bepalen wat de bodemstructuur ter plekke is. Dat is natuurlijk nodig om te bepalen hoe sterk funderingen gemaakt moeten worden.

Het werk verloopt in fases en de planning is om dat alle 130 woningen in 2021 te realiseren. ,,Het zal het eerste project zijn dat geheel gasloos wordt gerealiseerd in Oss.” Inmiddels is er door de gemeente toestemming verleend voor de bouw van de eerste 34 woningen (scherf 1).

Een filmpje over het Componistenkwartier vindt u via deze link

Heidewoning

De tweelaagse woningen hebben allemaal 3 slaapkamers op de verdieping.

Parkwoning

De royale drielaagse woningen van Componistenkwartier bieden je standaard maar liefst 6 slaapkamers.

Meer informatie is te vinden op deze link

Sociale huurwoningen Sibeliuspark-noord

Ontwikkelaar Park & People gaat aan het begin van de Beethovengaarde in het Sibeliuspark park ook voor BrabantWonen in de weer. De woningcorporatie ontwikkelt zelf een plan voor 74 huurwoningen naast het pand van ROC de Leijgraaf aan de Euterpelaan. Het gaat hier om 19 grondgebonden woningen en 55 appartementen in de sociale huursector. ,,De plannen zijn nog in voorbereiding. We verwachten in 2019 met de bouw te kunnen starten”, zegt een woordvoerster van BrabantWonen.

De woningcorporatie is ook na deze hoek niet klaar in ‘Het Oss van Morgen’, zoals het gebied heet met daarin het Sibeliuspark, het voormalige ziekenhuisterrein en de Talentencampus. Daar denkt BrabantWonen nog na over een ‘combicomplex’ met parkeerkelder, kantoorruimte en woontorens. Dat zou verrijzen in de oksel van de Joannes Zwijsenlaan en Doctor Saal van Zwanenbergsingel. Of en wanneer de bouw start, blijft nog even de vraag.

Voor de langere termijn heeft Park & People nog meer in petto op de campus. Tegenover de hoofdingang van het Frans Heesen Stadion denkt de ontwikkelaar aan utiliteitsbouw, met ruimte voor een school of kantoor. ,,Maar hoe of wat, weten we nog niet precies”, zegt Detmers namens Hendriks.

Verhuizing TV Breakpoint 83

Vanwege de bouw van het Componisten kwartier moest de tennisvereniging TV Breakpoint 83 verhuizen naar een andere locatie. Dat is de talentencampus geworden. 16 september van dit jaar gaat dan eindelijk de eerste schop de grond in om vervolgens begin maart 2019 een gloednieuw terrein met dito clubgebouw. De discussies lopen al vanaf 2005.

Er onstaat een complex met 7 tennisbanen en 2 padelbanen. Padel is een van de snelst groeiende (racket)sporten wereldwijd. Ontstaan in Mexico, overgenomen door het Spaanse koningshuis en nu de eerste sport in Spanje. Padel is een mix van tennis en squash, maar dan sneller en dynamischer en met langere rally’s.

Hieronder vindt u een impressie van het nieuwe clubhuis en de locatie.

Getekend door:

Molenaar&Bol&VanDillen architecten b.v.

Links naar meer foto’s: Klik hier

Leave a Reply