Faciliteiten voor de wijk

De wijkstichting Rucrea biedt u een aantal faciliteiten die u kunt inzetten voor initiatieven binnen de wijk en ten behoeve van de wijk. De faciliteiten beschrijving vindt u hieronder

Geluidset

Faciliteiten Rucrea Ruwaard geluidset

De geluidset bestaat uit een versterker, mengpaneel, cd-speler, 2 draadloze microfoons en 4 geluidsboxen. Deze set is voorzien van een usb- en een tulp-aansluiting voor externe apparatuur.

De geluidsboxen kunnen elk een vermogen aan van 150 Watt en zijn voorzien van een 10 m aansluitkabel.
Deze compacte set is in een (gemiddelde) personenauto te vervoeren. Deze set is uitsluitend bedoeld voor activiteiten van bewonersgroepen in de Ruwaard. Dus NIET voor particuliere en/of privé feestjes e.d. Je kunt de set reserveren bij penningmeesterrucrea@gmail.com

Wij vragen een borg € 50.00

Ondersteuning buurtvereniging

In veel gevallen wordt door buurtverenigingen en andere kleinere clubs geen officiële vereniging of stichting opgericht. In de meeste gevallen benoemt men een penningmeester. Deze opent vaak een bankrekening onder eigen naam.

De gedachte hierachter is dat een vereniging statuten moet hebben, het oprichten van een vereniging of stichting geld kost en het een heel gedoe is. Tevens kost een bankrekening geld terwijl gedacht wordt dat er weinig risico’s verbonden zijn aan het gebruiken van de privé rekening.

Inderdaad is een privé rekening de goedkoopste oplossing. De risico’s zijn echter zeker niet te verwaarlozen. Voor officiële instanties is en blijft het een privé rekening die in bijzondere gevallen en bijzondere situaties  wel degelijk mee kunnen tellen. Denk bijvoorbeeld aan overlijden, echtscheiding, belastingen, in beslagname, vermogenstoetsen, bijstand, eigen zaak (zzp-er), enzovoort.

Banken en Kamer van Koophandel raden dit dan ook ten sterkste af. Als mogelijkheid wordt genoemd het oprichten van een “vereniging met beperkte rechtsbevoegdheid”. Hiervoor is er géén notaris nodig. Slechts eenmalig €50.00 bij inschrijving bij de Kamer van Koophandel.
Verdere informatie bij de Kamer van Koophandel:
http://www.ondernemersplein.nl/artikel/de-vereniging/

Het is niet ongebruikelijk dat buurtverenigingen voor deze opzet kiezen. De banken zullen deze vorm WEL zien als een “bedrijvenrekening”. Hier zitten kosten aan verbonden die per bank kunnen verschillen. Bij navraag naar de kosten bij de banken moet men letten op de vaste kosten per maand, kwartaal of jaar. Daarnaast kunnen banken een “omzetprovisie” berekenen. Dit is een 0/00 over het totale bedrag dat op- en afgeboekt is.

Wijkstichting Rucrea is bereid de eenmalige inschrijfkosten voor Buurtverenigingen in de Ruwaard voor haar rekening te nemen. Hiervoor dient u een kopiefactuur van de inschrijving te overleggen aan haar penningmeester. Penningmeesterrucrea@gmail.com