Samsamoss.nl

By 6 december 2018 Geen categorie

Over SamSam

Als buurtbewoners kunnen we veel voor elkaar betekenen. De één is een fantastische oppasmoeder, de ander repareert moeiteloos lekkende kranen. De één heeft vaak tijd over, de ander kookt weleens te veel. Alles komt samen op SamSam: de digitale marktplaats voor diensten. En een dienst, dat kan van alles zijn. Misschien zoekt u iemand voor een gezellig gesprek. Of misschien deelt u graag uw kennis als huiswerkbegeleider. Scholieren kunnen ook aan de slag via SamSam en zo meteen hun (maatschappelijke) stage invullen. Dankzij SamSam blijven klushelden en kooktalenten lekker bezig en raken sportmaatjes samen kilo’s kwijt.

Bij SamSam is het geven én nemen: iedereen heeft iets te bieden en iedereen heeft soms iets nodig. Maar SamSam betekent niet ‘voor wat hoort wat’. U hoeft dus niet altijd voor elkaar klaar te staan; gewoon wanneer het u uitkomt.

Hoe werkt SamSam?

Iedere gemeente heeft een eigen SamSam. Zo vindt u op SamSam Oss een totaaloverzicht van vraag en aanbod in de gemeente Oss. Als u zich registreert als SamSam-gebruiker, kunt u direct aan de slag. Op een bericht reageren is eenvoudig via de site en ook het plaatsen van een advertentie wijst zich vanzelf. Reacties op uw bericht ontvangt u per e-mail. Als u een aanbod accepteert, krijgen alle overige aanbieders automatisch bericht dat er een match heeft plaatsgevonden. Verder contact tussen aanbieder en ontvanger verloopt rechtstreeks via e-mail.

Een prettig gevoel

SamSam is een initiatief om elkaar te ontmoeten en iets voor elkaar te betekenen. Dat gaat in goed vertrouwen. SamSam screent daarom deelnemers niet en vraagt ook niet om een verklaring omtrent gedrag (VOG). Wanneer u via SamSam een nieuwe persoon ontmoet, is uw gezonde verstand de beste raadgever. Goed om te weten: via SamSam staat nooit iemand onaangekondigd voor uw deur. Vóór een afspraak is er altijd eerst via telefoon of email contact geweest. Vraag gerust een begeleider, vriend of familielid om aanwezig te zijn bij een (eerste) afspraak. En gaat het om kinderen? Dan schat u als ouder zelf in of het contact veilig kan plaatsvinden en of u daarbij aanwezig bent.

Leave a Reply