Tiny Forest komt naar de Ruwaard

By 2 december 2018 Rucrea nieuws

Tiny Forest komt naar Ruwaard.

Een Tiny Forest is een snelgroeiend klein bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen goed voor meer vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook fijn voor mensen. Het is een bos van de buurt, waar zowel buurtbewoners en scholen bij betrokken zijn. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek en kinderen leren over de natuur in een ‘buitenlokaal’ in het groen.

Waar komt dat bos in Oss?
In heel Nederland worden op dit moment tientallen Tiny Forest’s aangelegd. Ook de gemeente Oss wil er samen met bewoners een aantal aanleggen. Voor een eerste Tiny Forest zien we mogelijkheden in het Elzeneindpark. We hebben drie mogelijke plekken waar dat goed kan. Op 12 december horen wij graag je ideeën over deze plekken.

Denk, help en werk jij mee?
Hoe gaat dit Tiny Forest eruit zien? Hoe zorgen we ervoor dat het voor omwonenden en leerlingen een aantrekkelijke plek wordt? Hoe kunnen we het bos planten en onderhouden met elkaar? Zie jij kansen voor het geven van gastlessen of excursies? Heb je andere wensen, vragen of ideeën? Kom dan naar de buurtbijeenkomst op 12 december. Op deze avond kun je je voorkeur voor een plek in het park uitspreken en kun je jouw ideeën en wensen delen.

Wanneer? 12 december, van 19.30 – 21.00 uur
Waar? NME-centrum/kinderboerderij De Elzenhoek, Anna van Schuurmanstraat 602 te Oss.
Wat? Er is informatie over Tiny Forest en we horen graag je ideeën en wensen voor de invulling van Tiny Forest in het Elzeneindpark. Je bent van harte welkom. Voel je vrij om deze uitnodiging te delen. Op www.ivn.nl/tiny-forest-nl vind je meer informatie.
Wie? Wil je eerst nog meer informatie? Mail dan naar Nina van Schagen, n.van.schagen@oss.nl.

Leave a Reply