WhatsApp informatie

By 31 maart 2016 Whatsapp

Download WhatsApp voor Android

 • Open Google Play op een Android telefoon
 • Klik rechtsboven op de zoek button
 • Typ ‘WhatsApp’ in het zoekveld.
 • Selecteer ‘WhatsApp Messenger’ om WhatsApp te downloaden.
 • Bekijk de algemene informatie over de WhatsApp app, zoals screenshots, het aantal downloads, aantal benodigde MB’s om WhatsApp te installeren, omschrijving van de features en recensies van gebruikers
 • Klik op de blauwe button ‘downloaden’ om WhatsApp te installeren
 • Als de statusbalk gevuld is en WhatsApp klaar is met downloaden kan de applicatie worden geopend. Hier wordt gevraagd het mobiele telefoonnummer in te vullen. Vervolgens wordt ter verificatie een SMS met toegangscode gestuurd. Indien dit mislukt kan gekozen worden om gebeld te worden: een automatische stem zal de code voorlezen.
 • WhatsApp is geïnstalleerd.

Download WhatsApp voor IPhone

 • Open de AppStore op je iPhone en tik onderaan op de zoekbutton
 • Tik nu WhatsApp in. Je krijg direct een aantal suggesties. Kies voor de eerste optie “WhatsApp” (groen icoontje)
 • Tik op App. Je leest nu wat korte informatie over WhatsApp voor iPhone zoals recensies en specificaties.
 • Tik nu op de blauwe button linksboven met de tekst “+ Gratis”. Vul vervolgens eventueel het wachtwoord van je AppleID in.
 • WhatsApp iPhone begint nu met downloaden en installeren. Zodra de installatie afgerond is open je de App.
 • Alles wat je nu nog moet doen is je telefoonnummer verifiëren. Dat kan per SMS of per telefoon. Vul je telefoonnummer in en geef je voorkeur voor verificatie aan.
 • Nadat WhatsApp voor iPhone is geverifieerd kun je direct starten met het gratis versturen van berichten naar al je contacten die ook gebruik maken van WhatsApp.

Veel gestelde vragen
Wat kost WhatsApp?
Op alle telefoons kan je WhatsApp gratis downloaden en gedurende het eerste jaar uitproberen. Daarna kan je een jaarabonnement aanschaffen voor EUR 0.75 per jaar. Dankzij betaalde abonnementen kan WhatsApp zijn diensten advertentievrij aanbieden.

Het genoemde betaalmodel is in gebruik sinds 17 juli 2013. Als je vóór die datum al gebruiker was van WhatsApp, hoef je niet te betalen. Deze ‘vroege gebruikers’ (die wellicht wél hebben moeten betalen voor het downloaden van de app) krijgen een gratis levenslang abonnement. Je kan dit controleren via Instellingen > Account > Betaalgegevens. Hier staat ofwel de vervaldatum van je abonnement ofwel dat het abonnement ‘Levenslang’ is. Je ziet ook dat het abonnement is verbonden aan je telefoonnummer en niet aan het toestel dat je nu gebruikt. Mocht je van telefoonnummer veranderen, dan kan je je (al dan niet levenslange) abonnement ‘meenemen’ naar dat nieuwe nummer.

Hoe gebruikt u een WhatsApp-groep?
Als u zelf een WhatsApp-groep aanmaakt, weet dan dat u maximaal 100 personen (mobiele nummers) aan deze groep kunt toevoegen.

 • U kunt maximaal 50 WhatsApp-groepen aanmaken.
 • Alleen de oprichter van de WhatsApp-groep kan mensen toevoegen aan de groep. Wanneer u zelf een WhatsApp-groep creëert, bent u automatisch de contactpersoon van deze groep.
 • Als u zelf wordt toegevoegd aan een WhatsApp-groep, heeft u altijd de controle over uw deelname.
  U kunt in een groep blijven of een groep verlaten wanneer u maar wenst. Onthoud wel dat de contactpersoon van de groep als enige de mogelijkheid heeft om mensen (opnieuw) toe te voegen.

Hoe maak ik een WhatsApp groep aan?
Het aanmaken van een nieuwe WhatsApp groep gaat voor elk besturingssysteem ongeveer hetzelfde. Je opent eerst je gesprekken-scherm of chat-scherm. Je kiest nu voor de optie “nieuwe groep”. Bij Android en BlackBerry moet je eerst even de menu button selecteren. Je kunt vervolgens direct een groepsonderwerp selecteren, deelnemers toevoegen en de nieuwe groep voltooien. De WhatsApp groep is nu direct klaar voor gebruik! Als jij de groep heb aangemaakt, ben je direct de beheerder van de groep. Mocht jij als beheerder de groep verlaten dan wordt automatisch een willekeurige andere deelnemer de groepsbeheerder.

Hoe voeg ik een deelnemer toe aan een WhatsApp groep?
Als eigenaar van een WhatsApp groep heb je de mogelijkheid om nieuwe deelnemers toe te voegen aan de groep. Dit gaat heel eenvoudig. Hiervoor tik je op de naam van de groep, scroll je naar beneden en kies je vervolgens voor de optie “deelnemer toevoegen”. Je kunt nu direct contacten uit jouw adresboek toevoegen aan de WhatsApp groep.

Hoe verwijder ik een deelnemer uit een WhatsApp groep?
Naast de mogelijkheid om nieuwe deelnemers toe te voegen aan een WhatsApp groep, heeft de beheerder ook de mogelijkheid om een deelnemer te verwijderen uit de groep. Hiervoor tik je op de naam van de groep, scroll je naar de deelnemerslijst en selecteer je de deelnemers die je wilt verwijderen. Iedere afzonderlijke deelnemer heeft ook zelf de mogelijkheid om een groep te verlaten.

Hoe verwijder of verlaat ik een groep?
Wil je niet langer deel uitmaken van een WhatsApp groep? In dat geval tik je op de naam van de groep en scroll je helemaal naar beneden. Hier vind je de optie “verlaat groep”. Nadat je jouw keuze hebt bevestigd, heb je de groep verlaten en kun je niet langer berichten versturen en ontvangen binnen deze groep.

Hoe wijzig ik een groepsafbeelding of groepsnaam?
Elke deelnemer van een WhatsApp groep heeft de mogelijkheid om de groepsafbeelding en groepsnaam te wijzigen. Hiervoor tik je op de groepsnaam. Helemaal bovenaan vind je de huidige naam van de groep. Als je hier op tikt kun je deze naam direct wijzigen. Links van de huidige groepsnaam zie je de huidige groepsafbeelding met daaronder “wijzig”. Als je op wijzig tikt kun je direct een nieuwe foto uploaden vanuit je album of camera.

Hoe zorg ik ervoor dat ik niet de hele dag meldingen krijg van een bepaalde WhatsApp groep?
Ben je deelnemer van een aantal actieve groepen? En wil je niet constant een melding krijgen wanneer er een nieuw bericht wordt geplaatst? Dan is de groepsmeldingen dempen optie een erg handige feature binnen WhatsApp. Android, BlackBerry en Windows Phone gebruikers openen de groep, tikken op de menu button en selecteren vervolgens “dempen”. Dit kun je instellen voor bijvoorbeeld 8 uur, 1 week of 1 jaar. iPhone gebruikers tikken op de groepsnaam en kiezen vervolgens de optie “stil”